top of page

ART CONTEMPORANI

TÍTOL DE L'EXPOSICIÓ: Un món paral·lel

INTRODUCCIÓ A LA EXPOSICIÓ: 

Un món paral·lel es una exposició col·lectiva produïda per Roca Umbert Fàbrica de les Arts que es presenta a Arts Santa Mònica.

Google Street View porta desde l’any 2008, una eina digital que es pot utilitzar tant en l’ordinador com en el movil i ens permet veure totes les parts del nostra món a partir d’una pantalla, sense tindre que moure'ns de les nostres cases. 

En aquesta exposició podem veure com diferents artistes posen en dubte la percepció del territori, paisatge, tecnologia i representació virtual de la realitat. 

NOM DE AUTORS I DESCRIPCIÓ: 

Azahara Cerezo - Roberto Feijoo - Andrés Galeano - Sasha R. Gregor - Albert Gusí - David Mayo - Jonay PMatos - Alberto Salván - Txema Salvans - Mario Santamaria - Ruben Torras Llorca - Bárbara Traver

Andres Galeano:
Va neixer al 1979 a pereira, risaralda colombia, es l’autor dels llibres “Besos de sal” i “Debajo de los dias”
En aquest projecte cerca els errors generats en les transicions dels panorames, unes anomalies que delaten el caràcter virtual de la representació.

Shasha R gregor:
Es una cientifica que li encanta l’art o una artista que s’inspira en la ciencia.
li encanta presentarse aixi, va neixer al 1970 a Barcelona
En aquest projecte, Sasha R. Gregor realitza el viatge que va fer Darwin entre el 1831 i el 1836 al voltant del planeta a bord del Beagle.

 

Albert Gusí:
Va neixer el 1970 en castellbisbal, Valles occidental.
Unes de les seves obres mes famoses son “Objectiu Medacorba” i “simulacio d’una fumarola al volcà”
En aquest projecte, vol explicar els errors del sistema automatitzat que difumina la cara de la gent i de molts cartells publicitaris, de aquesta manera, manifesta que els algoritmes estan malament i no detecten be les coses

 

Roberto Feijoo:
Va neixer a Orense i va residir en Alemanya per anar a la universitat de Hannover
Alguns de els seus treballs son “landscapes to”, “berlin alexanderplatz”, “border&line”
En aquest projecte, fa un recorregut visual del paisatge urbà de Berlín i obté “instantànies” ben convincents que ens parlen de versemblança, autoria, propietat i control social.

Jonay PMatos:
Va neixer el 1981 a Gran Canaria
Alguna de les seves obres es “Punzón Óseo”,
El que fa en aquest projecte es tilitzar l'app de Streetview i jugar amb els errors per aconseguir crear nous espais ficticis i incoherents en l'univers de Googlemaps

David Mayo:
Va neixer al 1979 a España
La exposicio principal es aquesta, es a dir, la de un mon paral·lel
El que fa en aquest projecte es posar elements extemporanis creant a vegades alguna dimensió estranya, quasi surrealista.

Alberto Salván:
Va neixer al 1979 a Madrid
Algunes de les seves exposicions son “cars and houses”, “bushes” i “portraits”
El seu treball en aquest projecte es fer un homenatge paròdic al llibre de culte Uncommon Places de Stephen Shore revisitant els llocs fotografiats pel mestre nord-americà.

Mario Santamaria:
Va neixer al 1949 a Buenos aires. Argentina
Algunes de les seves obres son “Huellas microscópicas y Memorias de laboratorio”, “Uno, Once y Nosotros” i “Los sueños de Galileo”
El seu treball en aquest projecte es mostrarnos els “autoretrats” de la càmera de Google Street View al digitalitzar els principals museus del món.

 

Txema Salvans:
Va néixer al 1971 a Barcelona
Algunes de les seves obres son “My kingdom”, “The waiting game” i “Nice to meet you”
El seu treball en aquest projecte es sobre la prostitució de carrer es veu implementant per les geolocalitzacions de Google Street View.

 

Ruben Torras:
Va néixer al 1978 a Sant Vicenç de Montalt
Una de les seves obres es “the iconoclasts”
En el treball, ell fa una altra mena de paròdia i rememora paisatges mítics de pel·lícules com Easy Rider, Paris, Texas o Blow up, en què la carretera esdevé metàfora i escenari d’un viatge iniciàtic.

 

Barbara Traver:
Va néixer el 1992 a España
La seva obra principal és aquesta, és a dir, la de “un mon paral·lel”
El seu objectiu en el projecte es presentar per mitjà de Facebook un recorregut fictici pels Estats Units a partir de Google Street View.

 

Azahara Cerezo:
Va néixer el 1988 a Girona
Algunes de les seves obres son “Desrelocalitzant”, “Make Room” i “acto de presencia”
El seu objectiu en aquest projecte es  localitzar diferents escenaris amb missatges polítics en murs i superfícies captats per Google Street View en llocs rellevants de la Guerra Civil espanyola.

 

DATA O PERÍODE: Del 23-05-2019 fins el 15-09-2019

ESTIL O CORRENT: 

Aquesta exposició forma part de l’art contemporani amb la voluntat d’acostar-se als ciutadans.

L'art contemporani és l'art del nostre temps, que guarda relació amb la societat actual. L'art contemporani sol referir-se a obres que es van fer a partir de la meitat del segle XX.

DESCRIPCIÓ OBJECTIVA, DENOTACIÓ:

La técnica que utilitzen es la fotografía, es una exposició on 12 artistes han viatjat per Google Street View i han agafat imatges d’aquella eina digital per presentar les seves propostes artístiques. 

En aquesta exposició pots estar de dimecres a dissabtes de 11 a 21 hores, el diumenge i els festius fins les 19 hores. 

DESCRIPCIÓ SUBJECTIVA, CONNOTACIÓ  (SIGNIFICATS, IDEES)

En l'exposició es vol donar una veu crítica, ficticia o histórica (depenent del context de la foto). Tot això fet amb la fotografía, on es vol destacar el interactiu. 

La idea principal del projecte és (o al menys sembla) un viatge a través de fotografíes, on cada fotografía és d’un artista diferent, amb estils diferents o situacions diferents. 

PARLA DEL DISCURS DE L'ARTISTA, CRITERI DEL COMISSARI I AMPLIA LA SEVA BIOGRAFIA

Joan Fontcuberta (Comissari)

Ell és caracteritza per el l’ús d’elements interactius amb la informàtica, on presenta diferents visions a través de la fotografía, com la crítica, ficticia o històriques. Per això, en aquesta exposició podem interactuar només amb un dispositiu electrònic a través de Google Street View, on podem “estar allà” virtualment. 

Va ser (i és) docent, artista i crític. De fet, va ser un professor invitat a la diverses institucions com la Universidad de Harvard y Le Fresnoy, Centre National des Arts Contemporains.

OPINIÓ PERSONAL

Screenshot (76).png
MATADERO_MADRID_jonaypmatos-606x366.jpg_
maxresdefault.jpg
TxemaSalvans-606x366.jpg_410490786.jpg

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page